Winter is Coming: 5 Maddede Kışa Hazırlık

06-09-2022 14:31
Winter is Coming: 5 Maddede Kışa Hazırlık
Mevsimler değiştikçe, cildimiz de, sıcak veya soğuk havaya uyum sağlar. Sıcaklıklar düşmeye başladığında cildimiz yaz mevsiminden kalma lekeler, kuruluk, yanma ve kızarıklık gibi problemlerle baş başa kalabiliyor. 

Kışın soğuk rüzgarlara, dondurucu ayaza rağmen sağlıklı kalan cilde sahip olabilmek için kış hazırlıklarımızı 5 maddede nasıl yapmamız gerektiğini özetledik. 

İyi bir nemlendirici seçin

Cildiniz yazın köpüklü, sabun benzeri bir temizleyiciden memnun kaldıysa, kışın kremsi, cildi daha fazla koruyan bir temizleme jeline geçmek isteyebilirsiniz. Sabun, özellikle kış aylarında cildi koruyan lipitlerden arındırarak kuruluğa ve tahrişe neden olabilir.  Cildinizde ağır kalıntı bırakmayan temizleyiciler ile rahat bir cilt deneyimi yaşamanız daha olasıdır. 

Bunun yanı sıra, cildinizi temizlerken, kullandığınız suyun çok sıcak veya çok soğuk olmamasına özen gösterin. Böylece gereksiz cilt kuruluğu önlenmiş olacaktır.  

Cildi arındırın 

Cildinizi derinlemesine temizlemek, ciltteki ölü hücrelerden arınmak gerekiyor. Cildimizi arındırırken, kış mevsiminin cildi kuruttuğunu düşündüğümüzde, hücrelerdeki kan dolaşımını artıracak şekilde olmalı. Aşırı arındırma ve aşırı temizliğin ciltteki yağ dengesini bozacağı gibi, deri altındaki epidermiste mikro yırtılmalara sebep olabilir. Nazikçe temizlenen cilt ise, deriye herhangi bir zarar vermeden, derinin sağlıkla ışıldamasını sağlar.  

Cildi besleyin 

Cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmezlerinden olan nemlendiricinin yanı sıra, bitki yağlarından da kullanmak cildimizi soğuk günlere karşı yumuşacık tutacaktır. Cildi besleyen, nemlendiren, aynı zamanda sivilce oluşumunu engelleyerek cilt lekelerinin azalmasına yardım eden bitkilerden elde edilmiş yağlar, kış bakımının önemli unsurlarından. Haftada 1-2 kez bir cilt bakım yağlarını uygulamak, cilt sağlığını ciddi şekilde destekleyecektir. 

Mevsim değiştiğinde cildimizin değişen sıcaklıklara verdiği tepkiler son derece doğalken, cilt bakım rutinimize adadığımız ufak değişikliklerle mevsimlerden bağımsız şekilde cildimizin sağlıkla parladığına şahit olabiliriz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.