Saç detoksuna hoşgeldiniz!

06-09-2022 14:28
Saç detoksuna hoşgeldiniz!
Saç ve saç derisi sağlığınız için detoks yapmaya ne dersiniz? Şimdiye kadar kimyasal silikonlu ve kuaterner amonyum bileşikleri ("kuatlar”) kullandıysanız, saç telleri üzerinde oluşturduğu yüzey sayesinde pürüzsüz bir his yaratır. Doğal ve organik saç ürünleri saç telleri veya saç derisi üzerinde herhangi bir kaplama yapmaz. Dolayısıyla bu yüzey kalktıktan sonra saç telleri kuru ve cansız gelecektir. Detoks, psikolojik bir savaş da vermektir aslında. Bir süre kupkuru ve taranmaz saçlarla gezmeye hazır mısınız? 

Neden detoks yapmalıyım? 

Geleneksel saç bakım ürünleri ve hatta "temiz" veya "yeşil" olarak adlandırılan birçok saç bakım ürünü, kısa süreli doku iyileştirmeleri sağlayan çok sayıda bileşen içerir, ancak zamanla saç derisini tahriş edebilir, saçı zayıflatabilir ve çevreye zarar verebilir. Bu bileşenler, temizlemek ve köpük oluşturmak için kullanılan sülfatların yanı sıra saç tellerini çözmek, düzleştirmek ve yapay olarak parlatmak için kullanılan silikonlar, siloksanlar, polikuaternyumlar ve akrilatları içerir.
Sülfatlar, kaşıntı, kuruluk, pul pul dökülme ve saç yoğunluğunun kaybı dahil olmak üzere kafa derisi sağlığının bozulmasıyla ilişkilendirilmiştir. Silikonlar, polikuaternyumlar ve akrilatlar biyolojik olarak zayıf bir şekilde parçalanabilir ve zamanla kafa derisi ve saç tellerinde biriken katmanlar halinde birikerek kafa derisini boğar ve saçı ağırlaştırır. Tıpkı doğal güzellik ürünleri satın alırken olduğu gibi, bu istenmeyen maddelerden kaçınmak için doğal şampuan ve saç kreminin içerik listesini kontrol etmek önemlidir.

Ne sıklıkla kullanmalıyım? 

Detoks aşamasında hibrid yıkama ile başlamanızı tavsiye ederiz. Yani, bir sefer eski şampuanınız, diğer seferde ise doğal ve organik şampuanınız. Bir hafta sonra, tamamen kimyasal şampuanı bırakmanız gerekecek. Bu kez de, doğal ve organik şampuanınızı her banyo sırasında iki kez üst üste uygulamanızı salık veriyoruz. Köpürme, daha doğru köpürmeme esnasında saçınıza su eklemek, şampuanı saç derinize daha eşit yayabilmenizi sağlayacak. Durulamaya ise biraz daha vakit ayırmanızı öneririz, sülfatlı şampuanlar gibi kolaylıkla saçtan arındırılmazlar.  

Detoks dönemim ne kadar sürecek? 

Detoks aşaması, saçların kimyasallara alışma dönemini bıraktığı, gerçek gücüne kavuştuğu bir dönemdir. Bu, saç derinizi doğal olarak nemlendiren yağlardan uzaklaştırmak için tüm bu kimyasallar olmadan temizlemenin geçici bir yan etkisidir. Bir süre sonra, vücudunuz her şeyi ayarlayıp dengeledikçe, bu tamamen ortadan kalkacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.