Minimalizm, skinimalism ve cilt bakımı

21-12-2021 23:39
Minimalizm, skinimalism ve cilt bakımı

Son zamanlarda, minimalizm ve sade yaşam, herkesin konuştuğu bir konu haline geldi. Çoğu zaman boş ve geniş alanların gösterildiği oturma odaları haricinde minimalizm aslında bir yaşam tarzıdır. Günlük yaşantımızda aldığımız kıyafetlerde, ev eşyalarında minimalist ve sade bir yaşam tarzını benimseyebiliriz.

Minimalizm nedir?

Minimalizm, kısaca basit bir yaşam tarzını benimsemek demek aslında. Basit, sade, kalabalık ve gereksiz olan her şeyden uzak bir şekilde bir insanın en az düzeyde ihtiyacı olanları karşılaması ve diğerlerini bırakması. Yalnızca, gerçekten ihtiyacımız olanı almak ve tüketmek, minimalizmin olmazsa olmazı.

Araştırmalar, fiziksel dağınıklığın, zihinsel dağınıklığı doğurduğunu, dolayısıyla sade bir şekilde yaşamanın, zihinsel olarak da sadeleşmek demek olduğu ortadadır. Ortalıkta duran size hizmet etmeyen "şey”lerin varlığından kurtulduğunuzda, zihinsel olarak rahatlar ve kendinize ayıracak daha çok zamanınız olabilir.

Minimalist yaşam tarzı ve cilt bakımı

Minimalizmi aynı zamanda cilt bakımınızda da uyuglayabilirsiniz. Sağlığınızı koruyacak ürünler seçerek, vegan ve hayvansal deneyler kullanmayan ürünleri seçerek, üretim aşamasında sürdürülebilirliğe gönül veren üreticilerden ürünleri almayı seçerek minimalist bir yaşam tarzını benimseyebiliriz.

Sade yaşam tarzını benimsemeye neden olan sebep ne olursa olsun, sadeleşmek, kendinize dönmek ve kendinize değer vermekle ilintilidir biraz aslında. Finansal borçlar altında ezilmekten kurtulmamıza, sosyal olarak kendimizi diğer insanlarla sürekli karşılaştırarak sürekli bir bize anlam katmayacak ürünleri satın almaya giden döngüden çıkmamıza yardım ediyor. Bizi, hayatımıza değer katan olaylara, üreticilere, markalara, kısaca bir yaşam tarzına bağlıyor.

Skinimalism ile minimalist cilt bakımı

Cilt bakımında minimalist bir yaklaşım sergilemek, "skinimalism” ismi ile son zamanlarda oldukça popüler oldu. Skinimalism, özetle daha az makyaj yaparak ve daha doğal cilt bakım ürünleri kullanarak cildinizin doğal dokusunu sergilemek anlamına geliyor.

Skinimalism, her şeyden önce, cildinizin ihtiyaçlarını hedefliyor. Cildinizin kuru, yağlı, karma olup olmadığı ile orantılı olarak cildiniz için en uygun ürünü bulup onu kullanmanız gerektiği konusunda bir alışkanlık belirliyor. Aslında, cildimiz için çok amaçlı ve gerekli olan ürünleri kullanmak, cildimizin dinlenmesini ve sağlıklı kalmasını da sağlıyor.

Cilt bakımı söz konusu olduğunda, cildinizi sağlıklı ürünlerle beslemek oldukça önemli, öyle değil mi? Bu akıma bir şans verin ve cilt bakımınızda sadeleşmeyi benimseyin. Sonuçta, cildimizin sağlıkla parlamasını sağlamak için bundan iyi ne olabilir?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.