Mindfulness pratiği ve sağlıklı cilt bakımı rutinleri

22-12-2021 00:02
Mindfulness pratiği ve sağlıklı cilt bakımı rutinleri

Hayatın meşguliyetinde ve günlük telaşlarında, yaşadığımız anları kaçırıyoruz, öyle değil mi? Günlük yaşamımızda daha sakin ve anlamlı deneyimler yaşayabilmemiz için, beynimiz enerjimizi korumak amaçlı otomatik pilotta çalışıyor; yani, beynimiz psikolojik ve fiziksel sağlığımıza iyi gelebilecek olan deneyimlerden yoksun bırakıyor. Ancak, yaşadığımız anların kıymetini bilmek oldukça önemli. Mindfulness pratiği de, işte tam burada devreye giriyor. Mindfulness, farkındalığımızın artması, her anımızın farkında olmak demek.

Farkındalık kazandıran cilt bakım rutini

Farkındalığı hayatımızın her anına yaymak mümkün olduğu gibi, cilt bakım rutinimize de yansıyabilir. Cildimize bakım yaparken de farkındalıkla yapmamız mümkün. Örneğin, bir IVA NATURA ürününü elinize aldığınızı düşünün. Yavaşlayın ve ürünü kullanmak için elinize veya bir pamuğa alın. Nefesinize odaklanarak, sağlıklı bir cilt bakım ürünü kullandığınızın farkına vararak, ürünü koklayın, cildinize uygulayın. Her şeyden önce cildinize ve kendinize saygı duyun. Ürünün sizi nasıl hissettirdiğini düşünün. Bazen cildimiz pürüzsüz bir haldeyken, bazense sivilcelerimiz bize bir merhaba demek istemiş olabilir. Cildimizin o anki koşulu ne olursa olsun, kendimizi sevmemiz ve onaylamamız oldukça önemli. Cilt bakım rutininizi de uygularken, kullandığınız ürünün dokusunun farkına varmak, dokunuşunu hissetmek, bu bir yüz kremi ise cildinizdeki soğuk kremi algılamak farkındalığımızı artırarak an içinde kendimizi keyifle şımartmamıza izin verir.

Farkındalık ve cilt bakım alışverişi

Mindfulness, yani farkında olarak yaşamak, aynı zamanda satın aldığımız ürünlere ve o ürünleri satan firmalara karşı da dikkatli davranmayı gerektiriyor. Bir ürünün vegan olması, hayvanlar üzerinde deney yapmamış olması, organik sertifikalara sahip olması ve sürdürülebilir üretim yapması gibi pek çok neden, farkındalığı yüksek olan tüketicilerin radarına giriyor. Bir ürünü alırken çevreye duyarlı bir şekilde hareket eden bir firmadan aldığımızı bilmek, hepimizi rahatlatıyor. Daha duyarlı, daha çevreci, daha doğaya saygı duran bir şekilde, daha farkında alışveriş yapabiliyoruz. Bu konuda aldığınız ürünü üreten firmanın organik sertifikalarının olması, ürünlerinin vegan olması, paraben parafin gibi kimyasalları içermemesi ve diğer önemli sertifikasyonlarına sahip olması, dikkat etmemiz gereken önemli konular.

Kullandığımız güzellik bakım ürünlerine dikkat etmek, İyi bir cilt bakım rutini, yapabilmemiz için neredeyse şarttır. Kaliteli ürünler cildimizin şimdi ve gelecekte daha iyi görünmesine yardımcı olabilirken, cilt sağlığımızı da destekler. Kalitesiz ürünler ise etkisiz olabilir ve hatta cilt sağlığımıza zarar verebilir. O halde, farkında, cildimizi severek, kendimizi benimseyerek ve doğaya saygı duyan üreticileri tercih ederek mindful cilt bakımı rutinimize hemen bugün başlayalım, ne dersiniz?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.