Köpürmeyen şampuan mı olur?

06-09-2022 14:16
Köpürmeyen şampuan mı olur?
Köpüklerin çoğaldığını gördükçe, her banyo keyfiniz sırasında, saçlarınızın kirlerden arındığını hissederek keyif alabilirsiniz. Doğru, kimyasal şampuanlar saçları kirlerden arındırır ve çoğu söz verdiği ettiği üzere saçların sağlıklı görünmesini destekler, ancak aynı zamanda saç derisindeki doğal yağları da arındırdığından, saç derisini bir süre sonra kurutur.  Bunun yanı sıra, pek çok kimyasala maruz kalan saç derisini arındırmak ve kimyasal içerikleri hayatımızdan çıkarıp daha sağlıklı yaşamak için bir yoldur. 

Organik ve doğal şampuana geçiş döneminde saçlarınız farklı haller içerisine gireceğinden, moralimiz bozulabilir, hatta organik şampuanın işe yaramadığını veya hayat kalitemizi düşürdüğünü hissedebiliriz. 

Öncelikle doğal şampuanla kimyasal şampuan arasındaki en temel farklardan bir tanesi, köpürmenin ve köpüklü banyo hissinin ortadan kalkması. Köpürmeyen saç temizlenir mi hiç diyebilirsiniz, ancak yapılacak şey, idare gösterip, kimyasal şampuana geçmemek aslında. Global pazarlama endüstrisi olarak köpük, köpüklü banyo imgelerini bilinçaltımıza yerleştirdiğinden, elbette bundan vazgeçiş kolay olmayacak. 

Doğal bir şampuana geçerken kafa derinizin alışması birkaç hafta sürebilir. Başlangıçta saçınızın normalden daha yağlı ve ağır olduğunu hissedebilirsiniz. Önemli bir püf noktası, saçınızı iyice duruladığınızdan emin olmaktır, çünkü kalan şampuanlar saçınızı daha ağır hissettirebilir. Ancak birkaç yıkamadan sonra saç deriniz alışacak ve muhtemelen benim yaptığım gibi saçınızın dokusunun daha dengeli olduğunu, köklerde daha az yağ ve daha sağlıklı, nemli uçlar olduğunu göreceksiniz. Hatta bazı insanlar değiştirmenin bir sonucu olarak daha iyi saç büyümesi yaşayabileceğinden, saçınızın daha dolgun olduğunu fark edebilirsiniz.
Doğal ve organik şampuana geçişten bir süre sonra saçınız ve kafa deriniz alışacaktır, ancak alışma sürecinde neler yaşayabileceğinize gelir bir göz atalım. 

Köpükler Nereye Gitti? 

Doğal şampuanla ilgili fark edeceğiniz temel fark, köpürtücü maddeler olmadığı için eski şampuanınız gibi köpürmemesidir. Bu, saçınızı temizlemediğiniz veya normalden daha fazla şampuan kullanmanız gerektiği anlamına gelmez. Bunun yerine, doğal şampuanınızı uygulamaya başladıktan sonra biraz su eklemek köpüğün oluşmasına yardımcı olabilir. Hatta suyu ve şampuanı yedek bir şişede birleştirerek önceden seyreltebilir, bu sayede hızlı bir şekilde kullanımı daha kolay hale getirebilirsiniz.

Çok Fazla Şampuan Kullanmak 

Köpürmeyen bir şampuana geçiş yaptığınız için, normalden daha fazla şampuan kullanıyor olabilirsiniz. Her zamanki miktarında saçınızın uzunluğuna göre yetecek kadar şampuan, sizin için ideal olandır. 

Saçınızı Daha Sık Yıkamak

Kimyasal şampuan saçınızın doğal yağ dengesini bozarak kafa derinizi kurutur ve daha çok yağın bir anda saç derinize hücum etmesine neden olur. Böylece, saçınızı daha sık yıkama isteğine girersiniz. Doğal ve organik şampuana geçiş yaptığınızda bir süre sonra saç derinizdeki yağ oranı dengeleneceğinden, saçınızı yıkama sıklığınız da azalacaktır. 

Gerçek Sağlığına Kavuşmuş Saçlar

Doğal ve organik şampuanlar bir süre sonra saçlarınızın yağ dengesini kurduktan sonra, saç köklerinin güçlenmesini ve saçların sağlıklı görünümünü destekler. Saç deriniz, doğal ve organik şampuana alışana kadar belli bir süre geçmesi gerekiyor. Bu süre içerisinde saçınız yağlı, ağır, kuru, taranmaz bir halde olabilir. Bu durumda IVA NATURA saç bakım yağları ile saçınızın beslenmesine yardım edebilir ve bu süreci daha rahat atlatmasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında ise, beklemekten başka çare yok, ancak beklemenin sonunda ise gerçek sağlığına kavuşmuş, kimyasallardan arınmış saçlar sizi bekleyecek.  
Sizin için en doğru şampuan hangisi? 
Sizin için en doğru doğal ve organik şampuanı bulmak zaman alabilir, ancak deneyerek ve saçınıza zaman tanıyarak en sağlıklı çözüme kavuşabilirsiniz.  

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.