Işıltılı bir cilde sahip olan insanların 5 alışkanlığı

03-03-2022 15:08
Işıltılı bir cilde sahip olan insanların 5 alışkanlığı

Cilt bakımı yaparken, bütüncül bir yaklaşımda bulunmak en iyisidir. Bazılarımız, bu bütüncül yaklaşımı tamamen benimserken, bazılarımız ise cilt problemleriyle karşılaşabilir. Bütünsel yaklaşım ve sağlıkla parlayan cilt için, cildinizin sağlığı üzerinde içeriden de çalışmak gerekiyor. Ayrıca, mükemmel bir cilde kavuşmak için, zihniniz, bedeniniz ve ruhunuz sağlıklı olmalı. Peki cildimize dışarıdan, yani cilt bakım ürünleri ve fiziksel alışkanlıklarımızla nasıl sağlık katabiliriz? O mükemmel cilde sahip insanlar bunu nasıl başarıyor? Gelin bir bakalım.

Günlük Su Tüketimi

Günde en az iki bardak su içmek, mükemmel cilt için olmazsa olmaz kriterlerden biri olsa da, fazla su içmek de mineral kaybına yol açabilir. Dengede bir su tüketimi ile, cildin elastikiyeti korunmuş olduğu gibi, ihtiyacı kadar neme sahip olur.

Cilt Bakım Ürünlerini Yeniden Değerlendirmek

Sizin zaman içerisinde değiştiği gibi, cilt alışkanlıklarınız da değişebilir. Doğru yüz kremi, doğru tonik ve doğru yüz maskesi kullanımı ile cildiniz sağlıkla ışıldayabilir. Bu yüzden yüz tipinizi öğrenmek ve bilmek, oldukça kıymetlidir. Hangi tür cilt bakım ürünlerinin size iyi geleceğini bilmek için cildinizin ürünlere, hava koşullarına, ve strese nasıl tepki verdiğini iyi gözlemlemeniz gerekecek. Böylelikle, size en iyi gelen ürünleri seçerek, rahatlıkla cildinize bakım yapabileceksiniz.

Cildi Güneşten Korumak

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için, günlük cilt bakım alışkanlıklarınıza SPF koruyucu içeren bir ürünle devam etmek oldukça önemli. IVA NATURA 10 SPF Gündüz Kremi cildinizin günlük nem ihtiyacını karşılaması için ve aynı zamanda güneşin zararlı etkilerinden koruması için, iyi bir alternatif olabilir, öyle değil mi?

Makyajı Her Akşam Temizlemek

Tıkanmış gözeneklere ve nefes alamadığı için huzursuz bir uykuya sebep olan makyaja veda etmenin zamanı geldi! Akşamları muhakkak, cildinizi temiz içerikli bir makyaj temizleme suyu ile temizlemeniz, ferah, rahat bir cilt sağladığı gibi, gece boyunca cildinizin yenilenmesi için ona izin verir.

Şeker ve Tuzdan Uzak Durmak

Şeker ve tuz, başlı başına cildi yıpratan, kurutan, ve mineralleri vücuttan eksilten unsurlardan. Şekerli ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmak, cildiniz için yapabileceğiniz en iyi şey. Beslenme alışkanlıklarını değiştirerek, paketli ürünlerden uzak durarak, daha taze ürünleri tercih ederek şeker ve tuz tüketiminizi azaltabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.