Güneş koruyucu kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

26-11-2021 23:04
Güneş koruyucu kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Güneş koruyucu kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Güneş kremleri sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da cildimizi korumak için önemli bir ürün. Güneş kremleri cildimizi UVA ve UVB ışınlarından koruyarak güneşten gelen zararlı etkenlere karşı etki gösterir. SPF anlamı ise "Sun Protection Factor” baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçe karşılığı "Güneş&Koruma Faktörü” şeklindedir. SPF, bir güneş kreminin cildi güneş yanığına neden olan UVB ışınlarına karşı ne kadar süreyle koruyacağının bir ölçüsüdür. Örneğin, SPF 30, güneş kremi kullanmayan cildinize oranla SPF 30 kullanan cildinize oranla 30 kat fazla koruma sağlar.

SPF tek başına güneş kremi seçerken yeterli olmayacağı gibi, yaşınız, cildinizin tipi ve güneş kremini ne zaman kullandığınız gibi ek faktörler cildinizi güneşten korumak için diğer önemli unsurlar olmaktadır. Bu sebeple SPF oranlarına dikkat ederek kendimize en uygun güneş ürününü seçebiliriz. SPF30, SPF50 ve farklı rakamlarda güneş kremlerinin faktörleri bulunmaktadır. Güneş kremini öğle saatlerinde kullanacaksanız SPF değeri yüksek olan güneş kremlerini tercih edebilirsiniz. Öğlen saatlerinde güneşin etkisi en fazla düzeyde olduğu için SPF değeri yüksek olan kremler maksimum koruma sağlayacaktır. Sabah ve akşam saatlerinde ise SPF değeri düşük olan güneş kremleri kullanılabilir. Bu saatlerde güneş etkisini tam göstermediği için cildinize gelen zararlı güneş ışınlarının da etkisi azdır. Bir kez uygulandığında, güneş kremi cildi yaklaşık iki saat koruma özelliğine sahiptir. Eğer tatildeyseniz ve yüzüyorsanız, en az 40 dakikada bir güneş kremi sürmeyi planlamalısınız. Aynı şekilde sıcak yaz günlerinde terliyorsanız, yine sıklıkla güneş kreminizi uygulamalısınız. Cildinizi güneşte güvende tutmak için SPF faktörlü ürünleri kullanabilirsiniz. Vücudumuzu güneşten korurken, aynı zamanda sağlığımızı da koruyabiliriz. Organik bitki özlerinden yapılan güneş ürünlerini sağlığımız için tercih edebiliriz. Böylece cildinizi güneşten korurken doğal olarak korunuruz ve bronzlaşırken zararlı güneş ışınlarının etkisi altında kalmayız.

Keratin gibi ciltteki temel proteinler, güneş kremi uyguladığında cildimizde korunur. Bu proteinler, hem görünüm hem de işlev açısından cildi pürüzsüz ve sağlıklı tutmaktan birinci derecede sorumludur. Dolayısıyla düzenli güneş kremi kullanımı, cildimizi uzun vadede daha sağlıklı tutmamıza fayda sağlar. Güneş ışığına fazla maruz kalan cildimiz, bir süre sonra çizgilerin ve kırışıklıkların cildimizde varlığını artırabilir. Düzenli güneş kremi kullanarak, cilt yaşlanmasının önüne geçebilir, erken yaşlanmanın önüne geçebiliriz.

Her gün güneş koruyucu uygulamak, özellikle arabadan ofise ve tekrar ofisinize gidiyorsanız, cilt bakım rutininize eklemek için gereksiz bir adım gibi görünebilir, ancak cildinizin sağlığını korumak adına güneş koruyucuları çok önemli ürünlerdir. Organik içerikli güneş kremleri, cildinizi sağlıklı şekilde koruyacaktır. Her gün günlük kremlerimizin yanı sıra özellikle organik içerikli bir güneş koruyucu kullanmak, cildimizi gereksiz hasarlara maruz bırakmamak için cilt bakım rutininizin çok önemli bir parçasıdır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.