Gül Suyunun Bilmediğimiz Kullanımı

04-01-2023 08:20
Gül Suyunun Bilmediğimiz Kullanımı
Gül suyu, genellikle gül yapraklarının suda demlenmesiyle hazırlanan bir sıvıdır. Gül yapraklarının buharla damıtılmasıyla da oluşturulabilir. Bu güçlü güzellik iksiri cildinizi iyileştirir, nemlendirir ve cildinizin pH dengesini korumaya yardımcı olur. Peki gül suyunu hangi farklı şekillerde kullanabiliriz? Bu yazıda gelin, görelim.

Öncelikle gül suyu tonikleri, sağlıklı bir cilt için yüzünüzü yıkadıktan sonra bir pamuk yardımıyla yüzünüze sürebilirsiniz. Yüksek anti-enflamatuar deposu olduğu için, cildin kendisini toparlamasına yardım ederek cilt kızarıklığını giderir ve şişkinliği azaltabilir. Gül suyu toniği ile akne ve roza gibi hastalıkları da yatıştırabiliriz.

Gül suyu ayrıca, yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir. İnce çizgileri, kırışıklıkları azaltmaya yardım eder ve yaşlanma belirtilerini ortaya çıkaran serbest radikal hasarını nötrleştirir.

Gül suyu ayrıca mükemmel bir makyaj temizleyici olarak da kullanılabilir. Hindistan cevizi yağı ile birleştirilip yüzü makyaj kalıntılarından arındırabilir. Antioksidan deposu olduğu için, yüzü temizlemeye yardım ederken, cildin hasar almasını engeller.

Günde bir miktar yüzünüze sürdüğünüz gül suyu ile yüzünüzü nemlendirebilir, nemlendirici kreminiz için mükemmel bir baz oluşturabilirsiniz.

Gül suyu cilt sıkılaştırıcı olarak kullanılabilir. Sıkılaştırıcı veya tonik olarak kullanıldığında, gül suyu cildinizdeki fazla yağı gidermeye yardımcı olur. Sıkılaştırıcı özellikleri ayrıca cildin doğal pH dengesinin korunmasına yardımcı olur.

Gül suyu, en yüksek frekansa sahip bitki suyu olduğu için, depresyon, anksiyete gibi endişe verici ruh hallerinden kurtulmamıza yardım edecektir. Stres olduğumuz anlarda şakaklarımıza ve el bileklerinize bir kaç damla süreceğimiz bir miktar gül suyu, kaygılarımızı yatıştırmaya yardım eder.

Gargara alternatifi olarak gül suyu kullanılabilir. Uluslararası bir araştırmada, gül suyunun diş eti iltihabı ve diğer diş eti patojenleri dahil olmak üzere diş eti hastalıklarıyla mücadelede diğer yaygın maddelerden daha etkili olduğu bulunmuştur. Yani gül suyu, birkaç damla yağ ile ağza sürülebilir, hafif bir gül suyu ile ağızda gargara yapılabilir.

Saç bakımlarında kullanılabilir. Gül suyunun besleyici ve nemlendirici özellikleri, onu saç büyümesini canlandıran harika bir doğal saç kremi yapar. Hafif kafa derisi iltihaplarını tedavi etmek ve kepekten kurtulmak için de kullanılabilir.

Gül suyunun bu kadar muhteşem özellikleri varken, organik tarım ürünü olan, Isparta’da emektar çiftçilerimizin ellerinden özenle seçilmiş güllerin, organik sertifikalı bir halde kapınıza ulaşması için IVA NATURA Organik Gül Suyu Özlü Toniği şimdi deneyin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.