El çatlaklarına ne sebep olur?

21-02-2023 08:18
El çatlaklarına ne sebep olur?

El çatlaklarına ne sebep olur?

Yaz mevsiminde güneşin etkisinden, kış mevsiminde ise soğuk havadan oldukça fazla etkilenen ellerin kuruyup hassaslaşabilir. Bunun yanında sabun ve dezenfektanlar ile sıkça temas eden ellerin nem bariyeri zedelenebilir ve bunun sonuncunda da zamanla ellerde kuruluk oluşur. Nem ihtiyacını kaybeden ellerde kuruluk ve çatlamış cilt meydana gelebilir. Ayak, el ve dudak özellikle çatlamaya eğilimli olabilir. Özellikle kışa özel el bakımı yapmak gerekir. Soğuk, ellerdeki nem seviyesini düşürür ve ellerin kurumasına yol açar.

Çatlayan eller bakım yapılmazsa başka sorunlara yol açtığında olası sonuçları sıralayalım:

  • Kanama
  • Daha derin cilt hasarı
  • Yara izi

Dolayısıyla her daim göz önünde olan ellere ihtiyacı olan bakımı yapmak gerekir. Sağlıklı ve bakımlı ellere sahip olmak için özellikle kış aylarında soğuktan yıpranan eller için düzenli bakım yapılması oldukça önemlidir.

El Çatlaklarına Çözüm

Ellerin Nem İhtiyacını Karşıla!

Eller dış ortam ile sürekli olarak temas halinde olduğundan, hava şartlarının olumsuz etkilerine maruz kaldığı için sürekli nemlendirmek ve beslemek oldukça önemli olduğunu biliyor muydun?

Ellerine her yıkama sonrasında nemlendirici uygulaman el yıkamanın sebep olduğu kuruluğu, dolayısıyla çatlama riskini önemli derecede azaltıyor. El yıkama dışında elde kuruluk hissettiğin zamanlarda da nemlendirici uygulamak fayda var. Çatlakların temel sebeplerinden olan eldeki nemin azalmasına en basit ve etkili çözüm el kremleridir. El kremlerinin doğal olması cildi koruma altına alacaktır. İçinde bulunan doğal yağlarla ve bu yağların besleyici özelliği ile IVA NATURA Mandalina Özlü El Kremi el çatlaklarına çözümler noktasında en doğal tercihin olabilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.