Cilt kuruluğu neden olur

28-01-2022 15:54
Cilt kuruluğu neden olur
Cilt Kuruluğu Neden Olur?, Cilt kuruluğu için ne yapmalı?, Cildimiz kurursa ne olur? gibi aklınıza gelen tüm soruların cevaplarını blog yazımızda bulabilirsiniz. Mevsim geçişlerinde ve ara dönemlerde cildiniz iyi durumda gözükse de bazı nedenlerden dolayı kuruyabilir. Kuruluk genellikle ellerinizce ve bacak bölgenizde görünse de, bazen, tüm vücudunuzda cildinizin kuruduğunu hissedebilirsiniz.

Cildinizde oluşan kuruluğu gidermek için yapmanız gereken en ideal işlemlerden birisi de, günlük rutinlerinizde ufak değişiklikler yapıp bitki özlerinden elde edilmiş, etkin formülü ile cildinizi anında yumuşatmaya yardımcı olacak IVA NATURA nemlendirici ürünlerini düzenli olarak kullanmanızdır.

Cilt kuruluğu sebepleri

Cilt kuruluğu sebepleri araştırıldığında temelde yatan sebeplerden bazılarının susuzluk ve vitamin eksikliği olduğu görülüyor. Her gün cildimiz üzerinde gözle görülmeyecek düzeyde dökülmeler olur, dökülen hücrelerin yerini yeni hücreler alır. Bazen günlük hayatın koşturması içerisinde, bu dökülmeleri hissetmek neredeyse imkansızlaşıyor. Ancak biz fark etmediğimiz zamanlarda bile, cildimiz kendini onarmak için durmaksızın çalışıyor. Cildimizin dış tabakası, ölü deri hücrelerini ve suyu tutması için dizayn edilmiş. Yağlı yapısı sayesinde hasar gören cilt yüzeyini en kısa sürede tamir ederek pürüzsüz bir cilt tipine sahip olmamız için elinden geleni yapar. Bu yapı üzerinde oluşan hasarlar düzenli olarak giderilemezse oluşan tahribat zamanla gözle görülür bir hal alır. Bu hali almasında günlük rutin alışkanlıklarımız, su içme oranımız, yaşımız gibi etkenler önemli bir rol oynuyor.

Cilt kuruluğunun belirtileri nelerdir?

Elbette kuru görünen bir cilt! Öyle değil mi? Ancak cilt kuruluğunun belirtileri nelerdir sorusunun ilk cevabı elbette kuru görünen bir cilt tipi haricinde, pek çok farklı varyasyondur. Kuru cilt tiplerini genellikle yaşımız ve bir üst paragrafta saydığımız etmenler tetiklemekte. Kuru bir cilt tipine sahip insanlarda oluşan belirtiler ise şunlar:

· Cilt üzerinde kaşıntı,

· Kızarıklık,

· Pullanma,

· Çatlaklar,

· Soyulma.

Yukarıda sayılan belirtilerden bir ya da birkaçına sahipseniz IVA NATURA nemlendirici ürünlerini kullanarak bu durumu atlatabilirsiniz. Organik lipozom teknolojisi ile bitki özlerinden elde edilmiş etkin formülü sayesinde, ilk kullanımdan itibaren cildinizde yumuşaklığı hissedebilirsiniz. Rutin halinde kullanacağınız IVA NATURA nemlendirici krem, cildinizin yumuşaklığını korumasına yardım eder. Elbette, uzun süre cilt kuruluğu problemi ile karşı karşıya kaldığınız durumlarda, bir uzmana görünmenizde fayda var.

Cilt kuruluğunu önlemek için yapılması gerekenler

Cilt kuruluğunu önlemek için yapmanız gerekenler oldukça basittir. Öncelikle cilt kuruluğu sorunu mevsim geçişlerinde özellikle ellerde belirgin olarak görülüyor. Kim yumuşacık kazakların arasında kupkuru ellere sahip olmak ister ki? . Mevsimsel oluşumlara maruz kalmamak için günlük olarak nemlendirici krem kullanmanızda büyük yarar var.

Bunun dışında, bazen günlük rutinlerimiz de cildimizin kurumasını tetikleyebilir. Parlak ve güzel görünen el vücut için yapılması gerekenler ise, aşağıda sizin için listelendi: 

· Herşeyden ama herşeyden önce, su tüketiminize dikkat etmelisiniz. Kilonuza göre ideal günlük su tüketiminizi gözden geçirmenizde oldukça yarar vardır.

· Duştan sonra IVA NATURA nemlendirici losyonu cildinizi nemlenmesi için tercih etmelisiniz.

· Cildiniz ile doğrudan temas eden ürünlerin, nemlendirici özellikli olmasına özen gösteriniz. Sitemiz üzerinde ufak bir gezinti yaparak nemlendirici kremler sayfamıza ulaşabilirsiniz. Hem yüz, hem el, hem de vücudunuz için nemlendirici kremler, özel bitki özlerinden elde edilerek, etkin formülleri ile vücudunuza gereken bakımı yapmak için özel tasarlanmıştır.

· Cildiniz, geceleri de nem ister! Cilt tipinize göre her gün yatmadan önce nemlendiricili gece kremi tercih edebilirsiniz.

· Kuru cilt tipine uygun doğal makyaj ürünleri kullanmalısınız.

Cildiniz ile doğrudan temas eden bakım ürünlerine dikkat etmelisiniz. Kaliteli ve organik içerikli bakım ürünleri ile neredeyse tüm cilt pürüzlerinden rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Unutmayın kusursuz bir cilt sizlere kusursuz bir özgüven depolayacaktır. Cilt bakım ürünleriniz arasında IVA NATURA ürünleri sizlere her zaman doğallık ve kusursuz bir özgüven katacaktır. Hemen şimdi sipariş vererek başlayalım, ne dersiniz?
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.